Menu

085-7603060 (dag & nacht bereikbaar)

Bel mij nu terug »

U betaald niets! Rechtstreekse afhandeling met uw verzekering.

Blog: vakantietijd = inbraak voorkomen

vakantietijd = inbraak voorkomen

Geplaatst: 20 maart 2016

De vakanties komen er weer aan ! Een tijd om naar uit te kijken. En dat geldt niet alleen voor u. Inbrekers zien het namelijk ook als de drukste tijd van het jaar! Zorg dus dat uw woning goed beveiligd is met deze tips tegen woninginbraak.

1: Ruim uw huis niet op

Hoe lekker is het om na uw vakantie thuis te komen in een opgeruimd huis? Heerlijk natuurlijk! En de gemiddelde inbreker is zich daar ook bewust van. Opgeruimde huizen waar geen enkel tijdschrift op tafel ligt wekken dus bij voorkeur interesse bij de inbreker. Laat dus altijd wat op tafel liggen. Gooi een jas in de hoek en wat vieze kopjes of borden in het zicht. Op die manier ziet de inbreker niet direct dat u op vakantie bent.

2: Gebruik een tijdschakelaar

Wek de indruk dat u thuis bent. Dit kunt u doen door een tijdschakelaar voor uw lichten te kopen. Nog slimmer is het wanneer u de tijdschakelaar op lukrake tijden instelt. Zo is er namelijk voor de inbreker geen pijl op te trekken en wekt u dus de indruk dat u gewoon thuis bent.

3: Social MediaTip 3: Laat geen sporen achter op social media

Iedereen kijkt uit naar de vakantie. Maar is het wel zo slim om uw vakantie via social media aan te kondigen? Social media wordt namelijk niet alleen gebruikt door uw vrienden, maar inbrekers maken er ook maar wat graag gebruik van. Plaats dus ook geen vakantiefoto’s. Het is een open uitnodiging voor de slimme inbreker.

Denk er bovendien aan dat u geen voicemail inspreekt of een afwezigheidsbericht achterlaat op uw email. Ook op die manier is namelijk voor inbrekers uitstekend te achterhalen dat uw woning een makkelijk doelwit is.

4: Sociale controle

Tijdens de vakantie stapelt de post zich op achter of in uw brievenbus. Vraag dus altijd of vrienden of buren regelmatig bij uw huis willen kijken en de post even netjes op willen ruimen. Zo ziet uw huis er niet onbewoond uit en daarmee verkleint u de kans op een vervelende inbraak.

5: Kies SKG veiligheidssloten en veiligheidsbeslag voor raam en deur

Sloten die niet goed werken zijn een open deur voor inbrekers. Controleer deze dan ook altijd ruim van tevoren. Daarnaast worden inbrekers ook steeds slimmer. Wij adviseren u dan ook om om de paar jaar even vrijblijvend contact met ons op te nemen. Wij kunnen u dan kosteloos adviseren of uw ramen en sloten nog steeds voldoen aan de laatste veiligheidscriteria van het SKG keurmerk en Politie Keurmerk Veilig Wonen. Op die manier is uw huis altijd optimaal beveiligd.

085-7603060

De zekerheden van
Glas Spoedservice: