Menu

085-7603060 (dag & nacht bereikbaar)

Bel mij nu terug »

U betaald niets! Rechtstreekse afhandeling met uw verzekering.

Blog: Campagne 1 dag niet !

Campagne 1 dag niet !

Geplaatst: 10 december 2014

1 dag niet: geef inbrekers geen kans

 

Op 11 december gaan we allemaal samen voor ‘1 dag niet’, een dag zonder woninginbraken in België en Nederland. ook Belisol zet zijn schouders mee onder dit initiatief van de FOD Binnenlandse zaken, de politiezones en de provincies. Iedereen die in december 2014 bij Belisol ramen koopt, krijgt een gratis upgrade naar afsluitbare raamkrukken.

1 dag niet

Het aantal woninginbraken in België stijgt al sinds 2008, tot meer dan 75.000 in 2013. We hebben dan ook nood aan een slimme en gezamenlijk, met aandacht voor de verschillende schakels van de veiligheidsketen. Preventie is ongetwijfeld de belangrijkste.

Op 11 december 2014 vindt daarom een eerste Belgische ‘1 dag niet’ plaats, een initiatief dat in 2013 voor de eerste keer plaatsvond in Nederland, met succes.

De actiedag geeft elke burger een platform om volop na te denken en initiatief te nemen om zijn huis, straat en buurt veilig te houden. Samen kunnen we er voor zorgen dat er veel minder - en één dag zelfs helemaal geen - woninginbraken plaatsvinden. Daarom verzamelt ‘1 dag niet’ initiatieven van burgers, verenigingen, overheden én ondernemers op hun website: www.1dagniet.be.

Vijf tips voor veiligere ramen

Preventie begint bij je ramen en deuren. Inbraakwerende ramen en deuren maken het extra moeilijk voor inbrekers. We zetten de vijf voornaamste maatregelen op een rijtje.

  1. Recent stellen we vast dat inbrekers gebruik maken van gasbranders om pvc-ramen te smelten. Of dat ze simpelweg het glas breken om vervolgens het raam te openen. De Belisol-ramen beschikken over afsluitbare krukken. Dit wil zeggen dat de krukken van je ramen op slot kunnen, net zoals bij deuren. Gasbranders of glasbrekers krijgen geen kans.
  2. De meerpuntsluiting van de ramen houdt in dat de vleugel van de ramen door minstens één nok per zijde in het profiel vasthaakt. Een inbreker gaat niet veel zin hebben om de vier punten te forceren: dat neemt te veel tijd en moeite in beslag.
  3. De beglazing van de ramen kan bestaan uit veiligheidsbeglazing: het glas kan gebroken worden, maar valt niet in stukken uit elkaar. Een sterke en taaie folie maakt inbreken ontzettend tijdrovend en dat is een reden te meer om helemaal niet aan de inbraak te beginnen.
  4. Heb je aan de achterkant van je woning een groot schuifraam? Ben je bang dat dieven via deze weg binnen willen? De Belisol-schuiframen bezitten uittilbeveiligingen. Dankzij dit systeem kan het schuifraam onmogelijk uit de rails getild worden.
  5. recent bestaat het PADK beslag. PADK staat voor ‘parallel draai kip’ en laat je raam enkele millimeters naar binnen komen, over de volledige omtrek van het raam. Zo creëer je een permanente luchtverversing terwijl van buiten niet zichtbaar is dat het raam openstaat. Het raam blijft op vier punten bevestigd aan het kader en is dus moeilijker om open te breken, dan bij een normaal draai kip raam.

Glashandel Glasspoedservice vindt dit een goed initiatief en wijst u graag op deze actie van de firma Belisol:

Met afsluitbare krukken op je ramen maak je het inbrekers flink moeilijker om je woning binnen te dringen.

Daarom lanceert Belisol deze maand een uniek aanbod: elk raam dat in de maand december 2014 verkocht wordt krijgt gratis een upgrade van een gewone kruk naar een afsluitbare kruk.

 

085-7603060

De zekerheden van
Glas Spoedservice:

Onze glaszetters zijn dag en nacht bereikbaarDag & nacht bereikbaar
Snel aanwezigSnel aanwezig
Onze glashandels hanteren vaste tarievenScherpe tarieven
Alle aangesloten glashandels werken met gediplomeerd personeelISO gecertificeerd glasbedrijf
» Dag en nacht bereikbaar
» Binnen 30 minuten aanwezig
» Geen voorrijkosten
» Vaste scherpe tarieven
» Gediplomeerd personeel
» Politie Keurmerk Veilig Wonen
» We speak english

Goedemiddag, afspraak plannen?

Laat u vanmiddag nog door de telefoniste
informeren of plan direct een afspraak!

Versturen »