Menu

085-7603060 (dag & nacht bereikbaar)

Bel mij nu terug »

U betaald niets! Rechtstreekse afhandeling met uw verzekering.

Blog: Het Donkere Dagen Offensief

Het Donkere Dagen Offensief

Geplaatst: 9 oktober 2015

Tijdens de donkere herfst- en wintermaanden neemt de kans op woninginbraken, overvallen en straatroven toe. De politie neemt daarom tijdens deze ‘donkere dagen’ extra maatregelen om criminaliteit te voorkomen en daders snel te pakken.

Bel 112 bij verdachte situaties 
Om het aantal aanhoudingen te kunnen verhogen, is de politie sterk afhankelijk van snelle meldingen zodat zij direct ter plaatse kan zijn. Slechts een beperkt aantal mensen belt bij een misdrijf of verdachte situatie direct 112. Vaak voelt een inwoner intuïtief wel aan dat een situatie verdacht is, en reageert daar niet meteen op. Bij buurtonderzoeken naar bijvoorbeeld woninginbraken blijkt vaak dat omwonenden wel degelijk iets hebben gezien of gehoord en hier geen acht op hebben geslagen of simpelweg niet wisten dat de politie dat graag direct willen horen.

U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s ze rijden. Bel altijd 112 als u iets verdachts ziet. Staat er al enige tijd een auto met draaiende motor bij uw buren voor de deur? Noteer het kenteken en/of het signalement van een verdacht persoon en geef dit door aan de politie. De kans dat criminelen opgepakt worden neemt toe als u verdachte situaties bij de politie meldt. Anoniem melden kan natuurlijk ook, via 0800-7000.

Extra maatregelen 
De duisternis biedt criminelen meer mogelijkheden om ongezien toe te slaan en te vluchten. De politie neemt daarom extra maatregelen om vooral overvallen, straatroven, en woninginbraken tegen te gaan. De politie houdt verscherpt toezicht op risicoplaatsen tijdens risicodagen en –uren om overvallen tegen te gaan. Ook worden extra controles gehouden op in- en uitvalswegen. Met kentekenherkenning worden bekenden van de politie er gemakkelijk uitgepikt door politiemotorrijders. Vanuit de lucht houdt een politiehelikopter een oogje in het zeil.

Om straatroven te voorkomen wordt plaatselijk meer gesurveilleerd en worden (potentiële) straatrovers nauw in de gaten gehouden. Ook het tegengaan en oplossen van woninginbraken staat hoog op de agenda van de politie. Er wordt daarom extra intensief gesurveilleerd tijdens de komende maanden.

Preventie 
De politie begrijpt dat een woninginbraak, overval of straatroof een ingrijpende gebeurtenis is. De aanpak van deze criminaliteit heeft dan ook topprioriteit. U kunt zelf ook helpen. Wist u dat 80% van de woninginbraken wordt opgelost door de oplettendheid van burgers? Uw ogen en oren zijn dus hard nodig. Zeker nu het zonlicht minder lang schijnt en het eerder donker wordt. Want tijdens deze donkere dagen zijn inbrekers, straatrovers en overvallers namelijk extra actief. De meeste inbraken gebeuren nog steeds bij mensen die hun deur niet op slot draaien, de ramen niet goed afsluiten, geen stevig deurslot hebben of duidelijk zichtbaar niet thuis zijn. Op politie.nl vindt u allerlei tips om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een inbraak, overval of straatroof. Bent u toch slachtoffer geworden? Doe altijd aangifte!

 
meer info bij de politie
085-7603060

De zekerheden van
Glas Spoedservice: