Menu

085-7603060 (dag & nacht bereikbaar)

Bel mij nu terug »

U betaald niets! Rechtstreekse afhandeling met uw verzekering.

Geluidswerendglas

Geluid kan door het oor worden opgevangen en gehoord doordat het geluid het oor bereikt door voortplanting van trillingen of golven door lucht, vloeistof of een vaste stof. Deze trillingen brengen de omringende lucht in beweging en zo worden de trillingen uiteindelijk door ons oor als geluid waargenomen.

In de Wet Geluidshinder en het Bouwbesluit zijn eisen op het gebied van geluidswering van scheidende constructies tegen geluid wat van buitenaf of van binnenuit de ruimtes binnen mag dringen opgenomen. Een manier om de beoogde geluidswering te bewerkstelligen, is door in gebouwen zoals kantoren en woningen gebruik te maken van geluidswerend glas.

Omdat geluid bestaat uit trillingen in de lucht moet geluidswerend glas deze trillingen zoveel mogelijk dempen. Er zijn verschillende manieren om glas zo geluidswerend mogelijk te maken, ondermeer door gebruik te maken van :

  • geluidswerend folie (PVB-folie) bij enkelglas
  • verschillende diktes glasbladen bij dubbelglas
  • verschillende grootte ruimtes tussen de glasbladen
  • het opvullen van de ruimtes tussen het glas met speciaal gas
  • voor- of achterzetbeglazing

Geluidswerend glas biedt voor elke situatie of in elke omgeving waarbij geluid een storende factor is, een passende oplossing. Passende oplossingen van onze glasspecialisten treft u aan in centra van grote steden, in de buurt van verkeersknooppunten, in de buurt van horecagelegenheden, naast industrie, langs en over autosnelwegen, naast spoorwegen, bij vliegvelden en onder aanvliegroutes.

 

Bel gerust voor een vrijblijvend advies op telefoonnummer 085-7603060.

085-7603060

De zekerheden van
Glas Spoedservice: