Menu

085-7603060 (dag & nacht bereikbaar)

U betaald ons niets! Rechtstreekse afhandeling met uw verzekering.

kogelwerendglas

Kogelwerendglas kapot of vervangen?

Een zeer bijzondere toepassing van glas is te vinden in tal van situaties en omgevingen waar de veiligheid van mensen voorop staat. Er is dan sprake van veiligheidsglas met kogelwerende eigenschappen. Kogelwerendglas of kogelbestendigglas, bestaat uit meerdere lagen glas die ieder weer van elkaar gescheiden worden door een folie van transparante kunststof die bestaat uit polyvinylbutyral (PVB). Dit type glas kan nog uitgebreid worden met een kunststoffen polycarbonaat (PC) buitenlaag.

Door deze combinaties van glas en kunststoffen ontstaat een zeer hard en feitelijk ondoordringbaar scherm dat, afhankelijk van de klasse waarin het glas valt, in staat is de meeste kalibers munitie tegen te houden. Door de verschillende dikten van het kogelbestendige glas is het glas ook in meer of mindere mate geluiddempend en houdt het de meeste vormen van UV-straling tegen.

Het kogelwerendglas met PVB is dikker en daardoor ook zwaarder dan het kogelwerendglas dat is opgebouwd met PC. De PC variant is echter veel vatbaarder voor beschadigingen aan de PC-zijde en een stuk duurder in kostprijs.

Omdat er hier sprake is van een zeer bijzondere toepassing van glas met een hoog afbreukrisico, is het erg belangrijk om een goed advies te krijgen van kogelwerendglas specialisten en eventuele opdrachten voor toepassing van kogelbestendigglas bij voorkeur uit te laten voeren door kogelwerendglas deskundigen/vakmensen.

085-7603060

De zekerheden van
Glas Spoedservice:

Onze glaszetters zijn dag en nacht bereikbaarDag & nacht bereikbaar
Onze glaszetters zijn vaak binnen 30 minuten aanwezigBinnen 30 minuten aanwezig
Onze glashandels hanteren vaste tarievenVaste tarieven
Alle aangesloten glashandels werken met gediplomeerd personeelErkend & gecertificeerd
» Dag en nacht bereikbaar
» Binnen 30 minuten aanwezig
» Geen voorrijkosten
» Vaste scherpe tarieven
» Gediplomeerd personeel
» Politie Keurmerk Veilig Wonen
» We speak english

Goedenacht, afspraak plannen?

Laat u vannacht nog door onze glaszetters
informeren of plan direct een afspraak!