gehard veiligheidsglas

Gehard Veiligheidsglas kapot of vervangen?

Glas is van nature een breekbaar materiaal. Wanneer glas breekt ontstaan er vlijmscherpe scherven waardoor gemakkelijk ernstige verwondingen kunnen ontstaan bij mensen en dieren. In elke situatie waarbij het mogelijk is om bijvoorbeeld door een glazen deur of ruit te vallen is het belangrijk om ongelukken te voorkomen en bestaat er behoefte aan extra stevig glas, het zogenoemde veiligheidsglas.

De glasnorm NEN 3569 “Veiligheidsbeglazing in gebouwen” schrijft voor waar en welk type  veiligheidsglas moet worden toegepast en waartegen het veiligheidsglas bestand moet zijn. Veiligheidsglas is een speciaal soort glas. Wanneer het breekt ontstaat er door de wijze waarop het geproduceerd is geen gevaar voor ernstige snijwonden.

Er bestaan meerdere manieren om glas sterker en minder snel breekbaar te maken dan het geval is bij enkelglas. Gehard veiligheidsglas is één manier. 

Bij gehardglas gaat het in mindere mate om de dikte van het glas, maar vooral om de productietechniek waarmee dit glas zeer sterk wordt gemaakt. Bij deze techniek wordt het glas in eerste instantie extreem verhit waarna het zeer snel wordt afgekoeld. Het gevolg hiervan is dat in het glas een ‘trekspanning’ ontstaat die het glas zeer sterk en hard maakt en daardoor veilig en stootvast. Voordelen van hardglas:

  • moeilijk te breken
  • gemiddeld 5 x sterker dan enkelglas
  • kan tegen zeer hoge druk
  • bij breken van glas veel minder snijwonden door zachtere randen van de scherven
085-7603060

De zekerheden van
Glas Spoedservice:

Onze glaszetters zijn dag en nacht bereikbaarDag & nacht bereikbaar
Snel aanwezigSnel aanwezig
Onze glashandels hanteren vaste tarievenScherpe tarieven
Alle aangesloten glashandels werken met gediplomeerd personeelISO gecertificeerd glasbedrijf
» Dag en nacht bereikbaar
» Binnen 30 minuten aanwezig
» Geen voorrijkosten
» Vaste scherpe tarieven
» Gediplomeerd personeel
» Politie Keurmerk Veilig Wonen
» We speak english

Goedenavond, afspraak plannen?

Laat u vanavond nog door de telefoniste
informeren of plan direct een afspraak!

Versturen »