Menu

085-7603060 (dag & nacht bereikbaar)

Bel mij nu terug »

U betaald niets! Rechtstreekse afhandeling met uw verzekering.

brandvertragend glas

Brandvertragend glas kapot of vervangen?

In steeds meer gebouwen worden door de lokale overheid eisen gesteld aan het weren of vertragen van brand door wanden, deuren en ramen van glas. Wanneer er brand uitbreekt in een pand waar de wanden, deuren en ramen voorzien zijn van enkelglas, ontstaat er vaak binnen 3 minuten een breuk in het glas. Dat gebeurt doordat de warmteverschillen in het glas te groot worden. Gevolg hiervan is dat de brand zeer gemakkelijk overslaat naar een volgende ruimte en daardoor zeer snel uitbreidt.

Brandvertragend glas is door de wijze waarop het is samengesteld veel langer bestand tegen de temperatuurverschillen en breekt daardoor niet zo snel als enkelglas. De mate waarin glas vertragend werkt wordt aangegeven in minuten. Zo is er brandvertragend glas met 30, 60 en 90 minuten vertragingstijd.

Brandvertragend glas bestaat uit twee of meer bladen glas met daar tussen in 1 of meerdere lagen silicaat. Het silicaat verandert in een schuimlaag wanneer er brand uitbreekt en vormt daardoor een vertragend schild tegen vlammen en hitte.

De installatie van brandvertragend glas moet gebeuren door glasspecialisten omdat het onderdeel is van een goed te keuren brandwerend systeem van geschikte kozijnen en sponningen en noodzakelijke beglazingsmaterialen en toebehoren. Brandvertragend glas is te combineren met isolatieglas, zonwerend glas, veiligheidsglas, inbraakvertragend glas en zelfreinigend glas.

 

bel 085-7603060 of het lokale nummer

085-7603060

De zekerheden van
Glas Spoedservice: